Fehér Ottó
Vezetési tanácsadás

GONDOLKODÁS IRÁNYÍTÁS MÓDSZER


A Gondolkodás Irányítás módszer: a gondolkodási alapegységek holisztikus-rendszerelvű, szisztematikus alkalmazásának gyakorlata, amellyel növelhető a kreativitási képesség.

1997 nyarán véglegesítettem Gondolkodás Irányítás módszert, amely azon a feltételezésen alapul, hogy a gondolataink bizonyos vonatkozásban egységekből, szerkezetekből, elemekből, épülnek fel. Ha ezeket az egységeket felismerjük, szisztematikusan alkalmazzuk és a megfelelő tartalommal töltjük meg, akkor gyorsabban, könnyebben érhető el a kívánt célt.

A módszer kifejlesztésénél a gondolkodási műveletek és elemek megközelítése a gondolatképzés eredmény-orientált irányíthatóságának szempontjából történt.


A Gondolkodás Irányítás modellje

A kreativitási képesség növekedését a módszer azzal segíti elő, hogy az egységek alkalmazásával megváltoztatható a gondolatmenet, a gondolkodási mód vagy a nézőpont és ezáltal új gondolati lehetőségek nyílnak meg.

Példa a módszer alkalmazására: ISO 9001 eljárás leírás

Alkalmazási terület: a vállalatirányításban projektek, rendszerek, folyamatok, intézkedések, előadások, oktatások, megbeszélések, a mindennapi munkavégzés tervezésére, végrehajtására és felügyeletére alkalmazható módszer.

Időszükséglet:
Típusa: egyénileg és csoportosan is alkalmazható.
Egyéni alkalmazásnál a gyors, biztonságos előrehaladást és az új megalkotását segíti, a csoportmunkánál elsősorban a hatékonyságot és az eredményességet növeli.

A módszer alkalmazási leírása könyvben is megjelent:
Total Creative Management könyv
A cégirányítási gondolkodásmód kreatív fejlesztése
Vállaljuk:
ALKOTÁSAIM GYŰJTŐLAP

A felhasználói élmények fenntartása érdekében a weboldal nem nyom cookie-t sehova!

E-mail küldés: feherotto@t-online.hu
Telefon: (1) 250 - 4573
E-mail: feherotto@t-online.hu
Copyright ©2000-2021 Fehér Ottó, SIRIUS Bt., Minden jog fenntartva
Kiadás: 2000. június 30.
54. változtatás: 2021. január 9.