Fehér Ottó
Vezetési tanácsadás

IRÁNYÍTOTT GENERÁLÁS MÓDSZER


Az Irányított Generálás módszer: a minden embernél meglévő megközelítési korlátok feloldása eredményorientált alkalmazással.

Az 1998-ban publikált módszerem azon a feltételezésen alapul, hogy elménk valamilyen formában szűri a beérkezett információkat és emiatt előfordulhat, hogy nem mindig tudjuk tisztán felidézni a korábban érzékelt valóságot. Ha létezik ez a "szűrés", akkor alkalmazzunk előre meghatározott "segítő szűrőket" az információk feldolgozására, így könnyebben felismerhetjük a feltáratlan összefüggéseket.

Az Irányított Generálás egy terület, egy tárgykör, egy esemény, egy jelenség részletes vizsgálatára, elemzésére használható. A fókuszban a kitűzött cél van, az eredmények a tárgy átvilágításával keletkeznek. A feltárás előre meghatározott szűrőkön keresztül történik, az eredmények száma a megközelítések és a szűrők számától, valamint kombinációjuktól függ.

A módszer a kreativitási képességet úgy növeli, hogy a szűrőkön keresztül történő célra tartott "kényszerpályás" megközelítés automatikusan rávezeti az alkalmazót a tárgykörrel kapcsolatos új ötletek, megoldások sokaságára.


Az Irányított Generálás modellje

Alkalmazási terület: a vállalatirányításban intenzív, gyors eredményű problémafeltárás, megoldások és variációk generálása, összefüggések elemzése, veszteségek feltárása, költségcsökkentés, termékek és szolgáltatások fejlesztése, ötletek összegyűjtése.

Időszükséglet: 20-40 perc.

Típusa: egyénileg és csoportosan is alkalmazható.

Példa a Poka-Yoke alkalmazására

A módszer alkalmazási leírása könyvben is megjelent:
Total Creative Management könyv
A leghatékonyabb problémafeltárási módszer

Vállaljuk:
ALKOTÁSAIM GYŰJTŐLAP

A felhasználói élmények fenntartása érdekében a weboldal nem nyom cookie-t sehova!

E-mail küldés: feherotto@t-online.hu
Telefon: (1) 250 - 4573
E-mail: feherotto@t-online.hu
Copyright ©2000-2021 Fehér Ottó, SIRIUS Bt., Minden jog fenntartva
Kiadás: 2000. június 30.
52. változtatás: 2021. január 9.